събота, 14 май 2016 г.

Успешно декриптиране на файлове засегнати от криптиращи вируси Ransomeware (искащи откуп)

Възстановяване от вирус и декриптиране

Тази скромна статийка е за всички, които са засегнати малко или много от крипто-вируси.
Тези гадинки наречени още криптиращи вируси, или още рансамуер, влизат супер неусетно във вашия лаптоп и компютър и започват да криптират наред де що има лични файлове и данни в компютъра. Освен това те заключват дори файловете, които се намират на всеки външен диск, или флашка, включени в този момент в компютъра.

Как да се спасим от такива унищожители на лична информация?

Най-сигурния начин за спасение и превенция е доброто старо архивиране на втори носител. Този втори носител на информация може да е външен хард или флаш памет. Важното е да се спазва следното условие. Носителят не трябва да стои постоянно включен в компютъра. Архивирате и изключвате. след това го слагате на някоя етажерка до следващото архивиране.

Кои програми могат да ни защитят ефективно от рансамуер? 

Такива са всяка добра платена антивирусна програма като ESET, KASPERSKY, SYMANTEC, в комбинация с модул против рансамуер. Препоръчително е да се ползва като допълнителна такава  Malwarebytes Anti-Ransomware , която може да изтеглите от тук или също така да инсталирате аналогична защитна програма на Bitdefender - Bitdefender Anti-Ransomware .

Какво да правим ако вече сме жертва на вирус криптор и файловете ни са заключени? 

За повечето криптиращи вируси няма декриптори. И все пак за голяма част от множеството разновидности има варианти за декриптиране и за възстановяване. Така например за разширения от типа на *.crypt има начини за разкриптиране. Така че не бързайте да се отчайвате. Първо питайте и проверете типа на вашия вирус. Възможно е да сте от късметлиите на които може да помогнем да върнат цялата си информация.

Как става разкриптирането?

За да може да ви помогнем с вашите файлове, документи, снимки, бази и други да се възстановят успешно трябва да се свържете с нас по поща, телефон, скайп, вайбър.
Първата стъпка е да идентифицираме типа и вида на вируса, който сте лепнали. Втората задача е да се провери дали за този вирус има декриптори. Ако да, значи сте извадили късмет. 
Може да се свържете с нас на 0894 700 233. Всеки въпрос относно крипто-вирус се разглежда обстойно от сервизен специалист с опит.

Важно за всички поразени и засегнати от криптиращи вируси!

Първо обърнете внимание на разширенията на криптираните файлове. Файловите разширения се намират накрая на името на файла след последната точка. Те са много важни, когато се опитваме да идентифицираме типа на вируса с който си имаме работа.
 Ако те са:  .CRYPT, .vvv, .zzz, .aaa, .abc, .ccc, .ecc, .ezz, .exx, .xyz , .micro, .ttt, .xxx, .mp3 то нашия сервиз може да ги декриптира. Над 95% от файловете могат да бъдат възстановени при определени обстоятелства!
 Ако имате въпроси звънете на познатите телефони на сервиза.

Как да защитим компютъра си от такива вируси?

  • не използвайте слаби безплатни антивирусни програми. По добре помислете за една добра защита в лицето на наложили се продукти като тези на ESET, Symantec, Kaspersky
  • на всяка цена инсталирайте допълнителна защита против рансомуер и молуер - добър избор са продуктите на Malwarebytes - Malwarebytes Anti-Malware и Malwarebytes Anti-Ransomware
  • не кликайте където ви попадне. Внимателно с непознати email адреси. Сложете си блокери в браузърите такива като UBlock Origin например.

3 коментара:

  1. Been using AVG Antivirus for a couple of years now, and I recommend this solution to all you.

    ОтговорИзтриване
  2. As reported by Stanford Medical, It is in fact the ONLY reason this country's women get to live 10 years longer and weigh on average 42 lbs lighter than we do.

    (And actually, it has NOTHING to do with genetics or some secret exercise and absolutely EVERYTHING around "how" they eat.)

    BTW, I said "HOW", and not "WHAT"...

    CLICK on this link to reveal if this brief quiz can help you discover your real weight loss potential

    ОтговорИзтриване
  3. Сакам да споделам со сите вас овде за тоа како да го добијам мојот заем од г-дин Бенџамин кои ми помагаат со заем од 400.000,00 евра за да го подобрам мојот бизнис, Беше лесно и брзо кога аплицирам за заем кога работите се влошуваа со мојот бизнис г. Бенџамин ми даде заем без одлагање. еве го е-пошта на г-дин Бенџамин / контакт со Whatsapp: +1 989-394-3740, Lfdsloans@outlook.com /

    ОтговорИзтриване